Contact:

Str. Sapte Drumuri, nr. 47
Mobil: 0720.234.301
Fix: 021 569.85.16

Program casierie:
L-V: 09:00 - 18:00
S: 10:30 - 13:00
D: inchis
Plati online:

IBAN: RO08 RNCB 0067 0008 8285 0001
Sucursala: BCR - Dr. Felix
Virtual Private Network sau VPN a atras atentia organizatiilor dornice sa isi extinda reteaua actuala sau sa permita accesul la resursele companiei pentru utilizatorii aflati in deplasare, toate aceste urmarindu-se a fi realizate cu costuri minime.

Avantajul determinant al comunicatie VPN este posibilitatea de a utiliza reteaua internet pentru a avea acces la resurse private.

Comunicatia VPN poate fi folosita pentru doua scopuri majore:
Accesul clientilor aflati la distanta la resurse private, de exemplu la intranetul companiei pentru care lucreaza;
Extinderea unei retele folosind infrastructura internet, fara a face astfel investitii in linii inchiriate.
Alaturi de costurile reduse ale solutiei VPN, comparand cu costurile necesare utilizarii liniilor inchiriate, alt avantaj este faptul ca solutia VPN este o solutie scalabila.

Odata cu dezvoltarea unei companii, creste si numarul de sedii ale companiei. Pentru o companie cu patru sedii sunt necesare sase linii inchiriate pentru a avea o conectivitate full-mesh. Numarul liniilor inchiriate nu creste liniar cu numarul sediilor companiei. Solutia VPN este o solutie scalabila pentru aceasta situatie, permitand interconectarea sediilor companiei fara a fi nevoie de achizitionarea liniilor inchiriate, fiind necesar doar ca fiecare sediu sa posede o conexiune permanenta la internet.

Alaturi de avantaje, solutia VPN are desigur si dezavantaje.

Conexiunile VPN trebuie sa fie conexiuni sigure, solicitand cunostintele celui care implementeaza solutia.

De asemenea disponibilitatea si performantele conexiunii VPN depind, de cele mai multe ori, de factori externi organizatiei care beneficiaza de solutia VPN, cum ar fi stabilitatea si parametrii de calitate ale conexiunilor la internet contractate de catre sediile organizatiei.

Cu toate acestea, beneficiind de costuri mici de implementare si de o functionalitate ridicata, solutia VPN ramane o varianta viabila pentru conectarea utilizatorilor de la distanta la resursele intranet ale companiilor sau pentru interconectarea unor puncte de lucru.
DESIGNED BY